Steny z machu
Steny z machu
Steny z machu
Steny z machu

A moha előnyei

Természetes és hiteles

A moha Skandinávia olyan területeiről származik, ahol azt figyelmes munkával kézzel válogatják a természetvédelem érdekében.

Karbantartásmentes

Nem igényel öntözést, napfényt vagy másfajta gondozást, mindezt a stabilizálásának köszönhetően.

Taszítja a szennyeződéseket

A porszemcsék a nedvesség be- és kiáramlásának folyamatos körfogásán keresztül távolodnak el.

Nedvességjelző tulajdonsággal 
rendelkezik

A moha szárazabbá válik, ha a páratartalom 40% alá csökken, és 40% felett visszanyeri rugalmasságát.

Akusztikus tulajdonságú

Kétszer annyi hangot nyel el, mint a hasonló, iparilag előállított termékek.

Hipoallergén

Nem tartalmazza a gyakori allergéneket.

Egyedulálló falak mohából

Egyedi lehetőségek a zöld fal megoldásokhoz moha, zuzmó, 
stabilizált növények és más természetes anyagok felhasználásával.

Rénzuzmó

Rénzuzmó

Latin nevén "CLADONIA STELLARIS" vagy közismert nevén rénzuzmó"REINDEER MOSS", ez a moha az észak-európai erdőkben nő, ahol kizárólag kézzel, helyi termelők által, hagyományos, a környezetet tiszteletben tartó módon gyűjtik be. Ez a zuzmó a mindennapi használatban is megmutatja teljes pompáját, akár nagy falfelületeken, akár gondosan falképekbe rendezve szemléljük. Kizárólag beltéri használatra szolgál. A zuzmónak olyan környezetet kell biztosítani, ahol a relatív páratartalom legalább 40%-os. Egy alacsonyabb érték alatt keményebbé válik, viszont amint a páratartalom visszaáll egy magasabb értékre, ismét rugalmas és friss lesz. Nem igényel karbantartást, fényt vagy vizet. A zuzmó 100%-ban biológiailag lebomló termék. A stabilizálási fázisban meghatározott szín nem tartalmaz káros mérgező anyagokat. A színárnyalat enyhe eltérései a moha természetes eredetének jelei, nem pedig a termék hibája. Egyedi formája, színválasztéka és akusztikai tulajdonságai végtelen lehetőségeket kínálnak a tervezésben való felhasználásra. Ez a puha és rugalmas moha tökéletesen illeszkedik a modern anyagokhoz, és a modern ökológiai gondolkodás egyik szimbólumává avanzsált. Többféle színben kapható.

Alapszínek

Bolmoss - vagyis bolyhos moha

A dombocska formájú bolyhos mohát  általában arra használják, hogy a zöld falnak textúrát adjanak. A Bolmoss élénk színeket és textúrát hoz bármely térbe a 3D-s zöld egyedülálló falhatásával. A skandináv erdőkből származó, kézzel kitermelt, legjobb minőségű golyók szinte elhozzák a zöld életmódot bármelyik térbe. A Bolmoss fenntartható módon, kormányzati felügyelet mellett termesztett és természetbarát módszerekkel stabilizált alapanyag. Egy színben kapható. A stabilizálási fázis során meghatározott szín nem tartalmaz káros mérgező anyagokat. A színárnyalat enyhe eltérései a moha természetes eredetének jelei, nem pedig a termék hibája.

Szibériai moha

A szibériai moha egy olyan mohafaj, amely két nagyon népszerű faj, a bolyhos és a lapos moha közös jellemzőit ötvözi. Az alakja szintén bolyhos mohaszerű, ezért meglehetősen domború, ami érdekes struktúrát hoz létre az ebből a mohából készített falakban. Nagyon alkalmas arra, hogy LED világítással világítsuk meg, mivelis a szerkezetének köszönhetően egy további réteg megjelenését érjük el. A lapos moha, Flatmoss fajtából megőrizte csipkézett kinövéseit, amelyek nagyon puha tapintásúvá teszik. Felhasználási lehetőségei határtalanok, falképekhez  éppúgy jól használható, mint nagyobb növényfalak  kialakításához, rugalmasságával a fal számos tökéletlenségét elfedheti, például íves falakat vagy egyéb egyenetlenségeket, amelyek a térben útban vannak. Stabilizálási folyamata ugyanaz, mint a többi típusnál, ezért az élettartama is azonos, körülbelül 7-8 évnyi. Ennek a fajtának a színe olívazöld, így bármilyen térbe illik, legyen az világosabb vagy sötétebb tér. A stabilizálási fázisban meghatározott szín nem tartalmaz káros mérgező anyagokat. Az enyhe színeltérések a moha természetes eredetének jelei, nem pedig a termék hibája.

Siberian Moss
Flatmoss & Bolmoss

Flatmoss & Bolmoss - lapos-és bolyhos moha ötvözése

A Flatmoss, lapos, stabilizált mohát általában zöld növényfal alapjául használják, vagy kiválóan ötvözik a Bolmoss (dombos moha) fajokkal. A francia erdőkben kézzel gyűjtött, legjobb minőségű moha tökéletesen illeszkedik a modern mohafalak kialakításához. A Flatmoss&Bolmoss ötvözetű falak kialakításakor a két mohafajta az ügyfél igényei szerint tetszőleges arányban kombinálható, számtalan lehetőséget teremtve a jellegzetes, 3D-s megjelenésű felületek létrehozására.

Növényeink

A dél-amerikai országokból származó stabilizált növények, virágok és vadon élő növények alkotják erdőkollekciónkat, és valódi zöld falhatást biztosítanak. A Bemoss innovatív függőleges kertkoncepciójával belép a növénytervezés valóságosan innovatív világába. Merüljön el a 100%-ban természetes környezet szívében, és gyorsan érezni fogja nyugtató hatását. A fás kollekciónk tökéletesen illeszkedik bármilyen belső térbe, függetlenül annak jellegétől, egyedi, személyreszabott tervezést teremtve, amely állandóan szemet gyönyörködtető lesz.

Tudta, hogy a szlovák piacra szánt termelésünk 90%-a méretre készül?
Tehát ne habozzon kapcsolatba lépni velünk a mohafalra való követelményeivel kapcsolatban. 
Az űrlap segítségével léphet velünk kapcsolatba. 

Név és vezetéknév
Cég
Telefon
E-mail
Méretek
Üzenet